Glas in lood restauratie

 

Ziet u dat het lood begint te scheuren, af te brokkelen, of dat het glas-in-lood raam steeds slapper wordt? Dan is het aan restauratie toe. Ondanks dat het lood er slecht uitziet is er, over het algemeen, met het glas niets aan de hand.

Hoe restaureren wij glas-in-lood ramen? 

Bij het restaureren halen wij het bestaande glas-in-lood raam uit elkaar, maken het glas grondig schoon, vervangen eventueel aanwezig gebroken glas en zetten het weer in nieuwe loodprofielen. Het glas-in-lood raam kan er dan weer jaren tegenaan!

Door de tijd heen hebben wij een omvangrijke voorraad glas opgebouwd waar ook glas bij zit dat niet meer gemaakt wordt. Dit geeft ons de mogelijkheid uw restauratie uit te voeren zoals het hoort. 

Nieuwe kozijnen

Bent u aan het verbouwen en wilt u uw glas-in-lood ramen overzetten in nieuwe kozijnen, maar zijn de maten anders? Wij voeren de restauratie uit, en passen de maten aan aan de nieuwe situatie. 

Dubbelen van Glas-in-Lood

Het is mogelijk om glas-in-lood ramen na restauratie te laten plaatsen tussen dubbelglas. Het werkt isolerend, geluiddempend, het glas-in-lood is vrij van weersinvloeden, en beschermd het glas-in-lood.

 

Vervaardigen van Glas-in-lood

Alle opdrachten worden door ons zelf in het atelier uitgevoerd.
Kom vrijblijvend langs in het atelier voor meer informatie over de mogelijkheden. De koffie staat klaar. Bellen of mailen mag uiteraard ook.

 

Gemaakte opdracht

Voor een kerk in Rotterdam hebben wij 4 glas-in-lood ramen gerestaureerd.